LinkedIn creator modus - Kennisdeler - Trudy Pannekeet

LinkedIn Creatormodus – wat is het en waarom is het interessant voor jou

Creatormodus is voor echte kennisdelers op LinkedIn. Voor experts die hun volgers heel regelmatig relevante informatie geven. LinkedIn geeft je de mogelijkheid om dit met de Creatormodus weer te geven op je profiel.

De ‘normale’ manier noem ik de ‘netwerkmodus’. Creatormodus (of  Bijdragenmakersprofiel) zegt het al; het is voor mensen die creëren, mensen die veel bijdragen delen, hun kennis delen.
De nadruk ligt op de informatie die je deelt. Je wilt hiermee meer volgers bereiken. Nieuwe mensen leren kennen is niet je eerste doel. Je wilt dat meer mensen jou leren kennen. En jou beter leren kennen door de kennis die je deelt. Je hebt in de Creatormodus geen ‘Connectie maken’-knop maar een ‘Volg’-knop. Dit is een van de kenmerken. Zo zijn er meer.

[Update: dec 2022]

 

Wat houdt de Creatormodus in:

 • Je stelt zelf je profiel in als kennisdeler. Ik leg je verderop in deze blog uit hoe.
 • Je geeft 5 onderwerpen aan waar jij je kennis over deelt. [Zie hieronder punt 1] Deze onderwerpen zijn zichtbaar met een hashtag ervoor. Deze zijn (nog) niet klikbaar. Direct bij bezoek van het profiel zie je waar deze persoon informatie over deelt. Deze woorden worden wel meegenomen in de zoekresultaten.
 • Het onderdeel Activiteit wordt hoog bovenin het profiel getoond waar bij het ‘netwerk’profiel Info bovenaan staat. Bij Activiteit in de Creatormodus zie je alleen de onderwerpen van wat de creator zelf geplaatst heeft als bijdrage [Zie punt 2]. Op het ‘netwerk’profiel zie je ook al het ‘geklets’ weergegeven bij Activiteit.
 • Je hebt een Volg knop i.p.v. connectie maken knop [Zie punt 3].
 • Je kunt ook een eigen URL toevoegen. Die wordt zichtbaar onder je woonplaats, direct boven het aantal volgers.
 • Als je de Creatormodus geprobeerd hebt en je vindt het niets, kun je altijd terug naar je ‘netwerk’profiel. Je raakt geen volgers/connecties kwijt. En de hashtags blijven ook staan. Dus als je de creator modus weer aanzet heb je alles nog.

 

LinkedIn creator modus Kenmerken- Trudy Pannekeet

In de normale modus (netwerkmodus) kan je Activiteit er zo uitzien. De bezoeker ziet je al je activiteit dus ook je reacties op berichten van anderen. Het gekletst met je netwerk. Zo zie je dat het sowieso zinvol is om je commentaar iets meer inhoud te geven. Er zijn altijd meelezers. Je hebt het niet alleen tegen de schrijver van de post. Met iets meer inhoud zet je jezelf al meer neer als vakmens.

LinkedIn Creator modus Niet alle reacties bij Activiteit

Met Creator modus meer tools om je kennis te delen

Je kunt als persoon een LinkedIn Nieuwsbrief sturen, LinkedIn audio event organiseren of een LinkedIn live event. In de ‘netwerk’modus kan dat niet.

 

 

Voordelen LinkedIn Creatormodus

 • Mensen zien direct waar jij hen mee zult informeren en inspireren.
 • De nadruk wordt gelegd op de kennis die je deelt door juist die onderdelen hoger in je profiel te laten zien.
 • Als creator kun je zelf je LinkedIn Live organiseren en je LinkedIn nieuwsbrief maken
  En nu is er ook LinkedIn audio bijgekomen.
 • Je wordt beter gevonden op de onderwerpen bovenin je profiel. Mensen kunnen namelijk zoeken op personen die bijdragen plaatsen over een bepaald onderwerp.

 

 

Hoe wordt je een Creator?

Wil je een echte kennisdeler worden? Zorg dat je je doelgroep goed kent en weet welke informatie deze wil lezen. En post heel regelmatig (sowieso 1x per week) relevante content. Lees dan eens deze blog voor 10 weken Content maken.

 

Hoe zet je LinkedIn Creatormodus aan?

Je zet de Creatormodus aan op je eigen profiel onder Statistieken bij Resources. Klik op ‘Çreatormodus’.

LinkedIn creator modus - Hoe zet je dit aan - Trudy Pannekeet

Je krijgt wat uitleg van LinkedIn. Vervolgens kies je 5 onderwerpen waar jij je kennis over deelt. Dit zijn de onderwerpen die je met een hashtag zichtbaar zijn op je profiel. Je hoeft die hashtag er niet voor te typen, want dat gebeurt vanzelf als je jouw onderwerpen hebt opgeslagen.

LinkedIn creator modus - Kies 5 onderwerpen waar jij expert in bent - Trudy Pannekeet

Goed om te weten dat je op deze hashtags nu ook gevonden kunt worden. Kijk maar bij je zoekresultaten “Deze personen hebben het over…”

 

Is de Creatormodus iets voor jou?

Deel jij heel regelmatig je kennis en heb je al veel volgers? Hoef je je volgers niet persé zelf te kennen? Schakel dan je profiel over tot Creatormodus. Probeer  de Creatormodus gewoon eens uit. Als je merkt dat je netwerk met connecties/volgers in de Creatormodus niet goed groeit. Schakel dan weer terug naar het normale profiel.

 

Volg ook de LinkedIn groep voor creators.

LinkedIn creator modus - LinkedIn pagina for Creators - Trudy Pannekeet

 

Leave A Comment